אמא תראי! הסוכר השתזף - טיפים שעושים סדר בסוכר...
לאחרונה אנו נתקלים במספר סוגים של סוכר על הדף בסופר מרקט, איזה סוכר עדיף...אם בכלל?
מאת: נעמה בן דוד טרבלסי, דיאטנית קלינית B.SC סטודיו סי
חום או לבן ? זה צבע או בריאות כשמדובר בסוכר ?
אם חשבתם שנקבל הקלות בגלל שהסוכר השתזף, אז לא ממש...הסוכר החום הוא לא תחליף בריא לסוכר הלבן. הסוכר החום כמעט זהה מבחינה תזונתית ביחס לסוכר לבן, היתרון של הסוכר החום טמון בכך שהוא עובר בסך הכול תהליך זיקוק אחד או שניים פחות מהסוכר הלבן, מה שמשאיר בו קורט שמץ קל, קמצוץ מהוויטמינים, הסיבים, והמינרלים ממה שבסוכר הלבן. וככלל שניהם סוכר וזה החום הוא סוכר פשוט פחות מזוקק.
כמות של כ- 100 גרם סוכר חום מספקת כ- 373 קלוריות לעומת 385 קלוריות המסופקות מ-100 גרם סוכר לבן.
סוכר קנים אורגני - מה יש לו להציע?
"סוכר קנים טבעי אורגני" הוא הסוכר בעל מבנה של גבישים קטנים, דקיקים עם גוון זהוב בהיר. המופקים מצמח שהגבעול שלו הוא קנה גבוה.
סוכר הקנים אורגני אינו מופק מקנה סוכר בדומה לסוכר הלבן. למעשה מדובר בסוכרוז, דו-סוכר המורכב משתי יחידות: גלוקוז ופרוקטוז. היתרון בסוכר קנים הוא בתהליך העיבוד שלו, מכיוון שהוא עובר פחות תהליכי עיבוד ולכן מכיל מעט ויטמינים ומינרלים החסרים בסוכר הלבן.
בארה"ב ממתיק זה משווק תחת השם "סוכר טורבינאדו" (Turbinado) הבעיה של סוכר זה היא שנוהגים לצבוע אותו במולסה בנוסף לסוכר המזוקק שנותנת לו את צבעו החום והטבעי". אני לא הייתי מייחסת לו סגולות גבוהות מדי ומתייחסת אליו כאל סוכר פשוט, אשר סיכוני הבריאות שלו דומים מאוד לאלו של הסוכר הרגיל.
לסכום: סוכר הוא סוכר על כל המשתמע מכך ולכן התייחסו אליו בחשדנות באשר לסיכוני הבריאות שלו, אפילו שמנסים לתת לו צבע או "שיזוף" כדי שנחשוב שהוא בריא יותר.